Reset Password

Over ons

Omgeven door het rustige natuur van het Woold, streven wij ernaar om een warme en persoonlijke sfeer te creëren waar elke gast zich welkom voelt. Onze passie voor gastvrijheid en oog voor detail zorgen ervoor dat elk bezoek speciaal is, of u nu komt voor een zakelijke bijeenkomst, een feestelijke viering, of een ontspannend verblijf. Bij Landgoed Vriezenhuis zorgen wij, samen met ons team, ervoor dat uw ervaring onvergetelijk wordt.

Landgoed Vriezenhuis is sinds juli 2022 toebedeeld aan de familie Grevers. Een huis met 400 jaar familiegeschiedenis en een landgoed vol met verhalen. 

Het verhaal van Rene en Ruth, en het Vriezenhuis begint echter pas in 2018, wanneer zij samen met hun 3 dochters (Elena, Rebecca en Salina) verhuizen naar het Woold. Ze komen te wonen in een vervallen monumentaal boerderijtje tussen de landerijen van het Vriezenhuis. 

Al snel raakt de familie Grevers betrokken bij het Landgoed. De meiden Grevers hielden zich bezig met het welzijn van de grote Sint Bernard, en als er nood aan de man was op het gebied van onderhoud kon René mooi bijspringen.

Ineke vond het heerlijk om een gelegenheid te creëren waar er allemaal lekkernijen op tafel kwamen en iedereen samen kwam. De gastvrouw zat dan graag op de praatstoel, en het gezelschap om haar heen smulde dan van zowel het lekkers op de tafels als de smeuïge verhalen die Ineke vertelde. 

In november 2020 overleed Ineke aan de gevolgen van haar ziekte en anderhalf jaar later overleed Jan op 92-jarige leeftijd. Na hun overlijden kwam de familie Grevers erachter dat het landgoed hen was toebedeeld om er zorg voor te dragen. Een bijzondere gewaarwording... René en Ruth hebben hun baan opgegeven om volledig op het landgoed te kunnen richten.

René had daarvoor zijn eigen bedrijf in de installatietechniek. Waar hij voorheen talloze locaties bezocht voor onderhoud, focust hij zich nu volledig op het behoud van het Landgoed.

Ruth is  gastvrouw in het Vriezenhuis. En waar ze vroeger rust, reinheid en regelmaat bracht, als  lerares in een klas vol basisschoolkinderen, zorgt ze er nu voor dat al haar gasten kunnen genieten van de rust en al het andere wat het Vriezenhuis te bieden heeft. 

Persoonlijke service

Als eigenaren zijn wij, met ons team, persoonlijk betrokken bij elk aspect van uw verblijf, waardoor we een warm en welkom gevoel kunnen garanderen. 

Historisch

Landgoed Vriezenhuis biedt een unieke combinatie van authentieke, historische architectuur en de nieuwste voorzieningen, wat zorgt voor een unieke en comfortabele ervaring.

Onvergetelijke momenten

Bij Landgoed Vriezenhuis geloven we in het creëren van onvergetelijke momenten die een blijvende indruk achterlaten. 

Historie van het Vriezenhuis

Het historische Scholtengoed is sinds 1647 bekend en vererfde van vader op zoon. De naam Vriezenhuis verwijst naar de achternaam `Vriezen', die eind zeventiende eeuw door een van de eigenaren werd aangenomen.

Het Vriezenhuis is gelegen aan de Wooldseweg in het buurtschap Woold, ten zuiden van de stad Winterswijk. De villa werd in 1905 gebouwd door de architecten J.D. GANTVOORT en A. STREEK in opdracht van de agrariër J.W. Esselink, ter vervanging van een oudere hallehuisboerderij met beschoten topgevel.

In de jaren 90 is het Vriezenhuis door Ineke Esselink is klaargemaakt als hotel/B&B. Elke slaapkamer heeft een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Alles is ingericht in een authentieke stijl met quilten op de bedden, meubilair in de stijl van de jaren 30. Verblijven op ons erf is een zeldzame ervaring waar natuur en historische charme samenkomen.

Geschakeld aan het Vriezenhuis bevindt zich het oudere gedeelte van de boerderij. De deel is verbouwd tot een grote groepsruimte. Om het Vriezenhuis heen ligt een ruime romantische tuin met verschillende zitjes en een klassieke waterpartij. Het terras kijkt uit op het coulisselandschap met akkers en bosranden. De Schoppe is verbouwd in 2009 en bevat 8 ruime appartementen, waar mensen in kunnen recreëren.

Previous slide
Next slide

Neem contact
met ons op!

Wij helpen u graag verder om een onvergetelijk verblijf te boeken bij het Vriezenhuis

Wooldseweg 119, 7108 AA Winterswijk-Woold

info@vriezenhuis.nl

0543-517177

Contact

Wooldseweg 119
7108 AA, Winterswijk Woold
Nederland