Omgeving

Omgeving

Het Landgoed Vriezenhuis ligt net buiten Winterswijk, in de Achterhoek vlakbij de Duitse grens. Op nog geen 5 minuten fietsen, ligt het natuurgebied ‘De Bekendelle’. De Bekendelle is een oud loofbos langs de Boven-Slinge. Het is onderdeel van een groter bosgebied dat aan kronkelende beekjes grenst. Hier woont de ijsvogel en grote gele kwikstaart en broedt ook de zeldzame middelste bonte specht. De Bekendelle is een van de weinige moerasbossen van Nederland en maakt deel uit van Natura 2000, een samenhangend netwerk van beschermde natuurgebieden in Europa.

De omgeving van Winterswijk is ideaal om te wandelen en te fietsen. Ook zijn er golfbanen in Winterswijk, Lochem, Zelhem en Hengelo (Gelderland).

Vriezenhuis ligt in een van de twintig Nationale Landschappen dit zijn échte Nederlandse landschappen. Het zijn gebieden met een unieke combinatie van natuur, cultuur en geschiedenis.

Behalve van de prachtige natuur kunt u in het nabijgelegen stadje Winterswijk volop genieten van cultuur. Meer informatie hiervoer kunt u vinden op www.vvvwinterswijk.nl/

Foto's