Reset Password

Huisregels

september 2, 2021 by Jeanluka Korthout

Wanneer u een accommodatie op het Landgoed huurt, gelden er enkele huisregels en voorwaarden. Leest u deze a.u.b. voor aankomst zodat u tijdens uw verblijf in de Achterhoek onbezorgd kunt genieten van de historie van het huis en het schitterende landgoed.

  1. De Villa en de appartementen zijn rookvrij.

Mocht u toch buiten gerookt hebben gelieve de gedoofde sigaretten in de daarvoor bestemde zinken emmertjes op het terrein stoppen en niet in de prullenbakjes binnen. Peuken mogen nergens op de grond gegooid worden.

  1. Huisdieren

Het meenemen van 1 huisdier is toegestaan. Willen jullie het dier wel op het terrein rondom de Villa en de appartementen aanlijnen? De hond moet uitgelaten worden buiten het complex. Mocht er toch sprake zijn van een ongelukje op het erf, dan moet dit door het baasje opgeruimd worden, want gasten na en naast u moeten hier geen hinder van hebben. Onze erfhonden zijn vrijgesteld van deze regel omdat het hele terrein hun thuis is. 

Voor een meegenomen kat gelden dezelfde afspraken. Voor de kat moet daarom een kattenbak meegenomen worden.

Het huisdier moet uiteraard goed opgevoed zijn en geen schade veroorzaken aan het interieur.

Het huisdier mag niet in de slaapvertrekken komen, uitzondering daarop zijn de appartementen van de Schoppe. De honden mogen niet in het ligbad. 

Wij hebben geen manden, dekens, voerbakken, kattenbakken voor huisdieren. Dit moet u dus zelf meenemen.

Houdt u er rekening mee dat u in een schitterend natuurgebied bent. Uw hond moet in de bossen aangelijnd zijn. In het broedseizoen graag ook als u op de wegen langs de bossen loopt, er kunnen reekalfjes een paar meter van de weg liggen!

  1. Muziek en geluidsoverlast

Het is heerlijk om muziek te luisteren. Echter, we willen graag het volume na 11 uur ’s avonds beperkt hebben.  Dit geldt ook voor het gezellige gesprek bij het vuurtje buiten. Graag een luidruchtig gesprek na 23:00 uur ’s avonds binnen voortzetten. Wij willen u ook wijzen op de gehorigheid in de Schoppe door de houten vloeren en dunne muren. Een enthousiast luid gesprek kan bijna verstaanbaar zijn voor uw naaste buren. 

  1. Vuur & Brandveiligheid

Laat brandende kaarsen niet onbeheerd achter, hetzelfde geldt voor de kachel in de oude keuken of op de deel. Voor de kachel geen brandbare materialen neerzetten, zoals dekentjes, kussens, kleedjes e.d. Indien u gebruik wilt maken van een vuurkorf, moet deze zeker 4 meter van de accommodatie verwijderd zijn. Omdat wij in een natuurgebied zitten, mag u geen vuur op het gras of dichtbij begroeiing/bos geplaatst worden. Indien vanwege droogte een vuurverbod geldt in dit gebied, geldt dit vanzelfsprekend ook voor ons erf.

Rookmelders niet afplakken. De brandblusmiddelen en meterkasten altijd vrijhouden van opslag, zodat ze altijd eenvoudig bereikbaar zijn.

 

  1. Gebruik tuinen

De gasten van de Villa mogen gebruik maken van het grasveld aan de oostkant van het grote huis. Indien er geen gasten in de Villa zijn, mogen de gasten van de Schoppe ook gerust gebruik maken van de tuin en het tuinmeubilair. Wij verwachten dat u het dan net zo achter laat als u het hebt aangetroffen. 

Onze pachtboer doet zijn best voor een goede oogst. Daarom verzoeken we u niet de landbouwgrond te betreden, ook niet als dit grasland is. 

Tip: tegen zonsondergang kunnen er reeën in het veld grazen, geniet hier in stilte van en verstoor de dieren niet. 

  1. Gourmet/Fondue

Binnenshuis frituren of gourmetten/fonduen (en dergelijke) zijn vanwege de vrij sterke geuren (die in de Villa blijven hangen) niet toegestaan. Wat wel kan, is (met behoud van de nodige voorzichtigheid) op het eigen terras barbecueën. Hierbij moet een afstand van 2 meter de accommodatie gehanteerd worden. Overleg met de beheerder bij het gebruik van verlengsnoeren.

  1. Vuurwerk en confetti

We zijn zuinig op de natuur in ons landgoed. Daarom mag er geen gebruik worden gemaakt van vuurwerk of confetti. 

  1. Bezoek

Komen er op een dag gasten langs: ze zijn welkom, maar hun komst moet van te voren aan ons kenbaar gemaakt worden.

Het is niet toegestaan dat het (dag)bezoek zonder overleg blijft overnachten.

De Villa en de appartementen zijn uitsluitend bestemd voor recreatieve doeleinden. U mag de accommodatie niet anders gebruiken dan waarvoor deze bestemd zijn. Andere activiteiten zoals feestjes, partijen, sessies e.d. altijd in overleg met de eigenaar.  Wij behouden ons het recht om bepaalde activiteiten te weigeren. 

  1. Linnen en meubilair

Het is niet toegestaan (bij ons gehuurde) handdoeken, bedlinnen en/of ander beddengoed mee naar buiten te nemen. Hetzelfde geldt voor meubilair: wat binnen hoort, moet daar ook blijven. In overleg met de eigenaar zijn er altijd oplossingen te bedenken voor alternatief meubilair.

  1. Vertrek

Bij vertrek dient de afwasmachine leeggeruimd te zijn en alle afvalbakken geleegd te zijn, en het afval in de daarvoor bestemde containers weggegooid. Deze vindt u aan de westkant van het gebouw. Lege flessen kunt u zelf in de glasbak gooien in Winterswijk bij alle supermarkten.

Wilt u bij vertrek uit het bed- en badlinnen in de hal leggen (de molton mag om de matras blijven zitten). Graag de handdoeken gescheiden van de rest.

 

Indien deze regels niet worden nageleefd, behouden wij ons het recht voor om deze geheel of gedeeltelijk met de borg te verrekenen.

 

Wij wensen u een heel prettig verblijf in een van onze accommodaties en danken u voor uw medewerking en uw begrip. Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht. Wij helpen u graag.